Ambrus
-7 °C
3 °C

'Nagyszüleim megérdemelték a halált'

2005.02.02. 17:24
Miután lelőtte alvó nagyszüleit a dél-karolinai fiú, felgyújtotta a házukat is. A mostani bírósági perben a kamasz beismerte tettét, de nem bánta meg bűnét, közölte a CNN. A tárgyaláson a bíró előtt kijelentette nagyszülei megérdemelték amit kaptak.
A most tizenöt éves Christopher Pittman még 2001-ben hajtotta végre tettét, azóta a fiatalkorúak börtönében tartják. Christopher az említett időszakban nagyszüleivel élt, ők felügyeltek a kamaszra.

A nagyapa evezővel, az unoka puskával támadt a másikra

A tinédzser iskolájának igazgatója egyik nap behívatta a nagyszülőket, mert a kamasz az iskolába menet a buszon fojtogatta egyik diáktársát. Miután a nagyszülők beszéltek az igazgatóval, a gyereket hazakísérték, és büntetésképpen szobafogságra ítélték. A nagyapja megfenyegette a tinédzsert, hogy ha ki mer jönni fogságából, akkor elveri egy evezővel. A fiú ezt nem vette komolyan kiment a szobából, mert megszomjazott.

"Miután kimentem a szobából nagyapám fogta az evezőt és elkezdett ütlegelni a hátamon. Visszatessékelt a szobámba, így nem sikerült megszereznem a puskát. Vártam tíz percet, majd amikor elaludtak nagyszüleim, újra kimentem a szobámból, fogtam a puskát és négyszer rálőttem az alvó öregeimre."- vallotta a tinédzser.

A gyilkosság után gyújtogatás

Ördögi tettének elkövetése után Pittman gyertyával és mécsesolajjal felgyújtotta házat és elmenekült kutyájával, három fegyverével és a nagyszüleitől ellopott harminchárom dollárral. Miután beült nagyapja autójába, elhajtott, a vadászok egy szomszédos államban találtak rá.

Chirstopher Pittman anti-depresszánst szedett

A gyilkossággal vádolt kamasz Lucinda McCellar, helyettes seriffnek tett vallomást. McCellar a bírósági tárgyaláson rámutatott, hogy a fiú egy olyan anti-depresszánst szedett, ami viselkedészavart okozhat a fiatalkorúaknál. A gyógyszer köztudottan nem ajánlott kiskorúaknaknak. Egy vizsgálat már 2004 októberében kimutatta, hogy erőszakos cselekedetet kiváltó hatása van a pirulának. A seriffhelyettes rávilágított, hogy az orvosi receptre kapható készítmény eddig már sok öngyilkossággal volt kapcsolatba hozható.

A védelem a gyógyszerben bízik

Andy Vickery, a fiú ügyvédje védőbeszédében kijelentette, hogy Christopher Pittman egy félénk gyerek volt abban az időben, amikor a tettet elkövette. "Egy fiatal, akit befolyásolt az erős, tudatmódosító orvosi szer" - mondta. Az ügyvéd hangoztatta, hogy Christophfernek hallucinációi voltak, amelyek tettének elkövetésére vezérelték. Ha Pittmant elítélik akár harminc évre, vagy életfogytig tartó börönre számíthat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.