Ágnes
-13 °C
0 °C

Új barátnőjét is meggyilkolta, életfogytiglanra ítélték

2003.10.14. 13:37
Miután előző barátnője meggyilkolása miatti büntetéséből kedvezménnyel kiszabadult, az idős férfi új barátnőjét is meggyilkolta. A 67 éves férfi korára való tekintettel a vád elejtését vagy büntetése enyhítését kérte. A bíróság jogerősen életfogytiglani büntetésre ítélte.
Életfogytilgani börtönbüntetést kapott az a férfi, aki az élettársa megöléséért kiszabott börtönbüntetésből szabadulva új barátnőjét is meggyilkolta. A Szegedi Ítélőtábla keddi ítélete szerint a különös visszaesőként elkövetett emberölésért elítélt Kelemen András leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételes szabadlábra.

A táblabíróság a Békés Megyei Bíróság tavaly novemberi első fokú ítéletét hagyta helyben, így az jogerőssé vált. A vádirat szerint a 67 éves békéscsabai férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt korábban 13 év börtönre ítélték, büntetéséből 1997-ben kedvezménnyel szabadult.

Szabadulása után nem sokkal ismerkedett meg új barátnőjével. Mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt és a nőnek szenvedélyévé vált a szerencsejáték, emiatt gyakran veszekedtek.

A vád szerint a gyilkosság előtti napon, 2000. október 12-én is több italboltban jártak, az asszony nyerőgépeken játszott, s hajnalban tértek haza a vádlott lakására. Másnap enyhén ittas állapotban veszekedtek, dulakodtak, közben a férfi egy hegyes, éles tárggyal több helyen megvágta a nőt. Az orvos szakértő szerint a nő 11 metszett sérülést szenvedett, halálát a nyaki visszér elvágása okozta.

A vádlott ezután öngyilkosságot kísérelt meg. A nyakán és karjain többször megvágta magát. Ám éppen megérkeztek a házhoz a nő hozzátartozói, akik értesítették mentőket.

Kelemen András a tárgyaláson azt mondta: nem emlékszik arra, hogy elkövette-e az emberölést. Kérte felmentését vagy korára tekintettel a büntetés enyhítését.

  • Szeged legszebb lakásai az Otthontérképen!
  • Több ezer eladó lakás közül válogathatsz a térképről.
  • Válaszd ki a legszebb lakást a több ezer kiadó ingatlan közül az Otthontérképen

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!