Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

A disznóólba száműzte, majd megkéselte élettársát?

2002.09.18. 15:32
A szombaton Karancskesziben leszúrt férfi élettársát gyanúsítja a rendőrség azzal, hogy egy veszekedés után megölte a férfit. A nőt előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. A pár viszonya annyira megromlott, hogy a férfinak egy disznóólban kellett élnie, és csak akkor mehetett be a lakásba, ha a nő hívta. A rendőrség szerint Nógrád megyében a legtöbb gyilkosság családi viták miatt történik.
Az emberöléssel gyanúsított 54 éves, Karancskesziben élő nő egy éve élt élettársi kapcsolatban a szombaton holtan talált 34 éves helybéli férfivel, közölte Dávid Gyula ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján Salgótarjánban.

A holttestre a férfi élettársának albérlője talált rá szombat este, az élettársak által közösen használt ház kertjében. A férfi halálát az orvosszakértői vizsgálat szerint egy, az alhasi lágy részeket érő késszúrás okozta. Az emberöléssel a rendőrség a férfi élettársát gyanúsítja. A nőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Fenyegetőzött az asszony

A bűnügyi igazgató tájékoztatása szerint az élettársak italozó életmódot folytattak, veszekedéseik mindennaposak voltak a faluban. Az asszony több alkalommal életveszélyesen megfenyegette a nála jóval fiatalabb férfit, egy esetben pedig baltával támadt rá.

Az utóbbi időben úgy elmérgesedett a viszonyuk, hogy a férfi már a ház melletti használaton kívüli disznóólban élt, és csak az asszony hívására ment be a házba.

A legtöbb gyilkosság családi viták következménye

A gyilkossággal gyanúsított nő tagadja, hogy ő ölte volna meg élettársát; a rendőrség szakértők bevonásával tovább vizsgálja az ügyet, a házban talált késeket lefoglalták.

"A gyanúsított tagadásának ellentmond, hogy néhány hónapja hasonló emberölés történt a faluban, amelynek kapcsán a most őrizetbe vett nő helyeselte a családi viták ilyen rendezését" - tette hozzá a bűnügyi igazgató.

Dávid Gyula ezredes azt is tudatta, hogy a megyében előforduló emberölések döntő többségében családi, baráti konfliktusok elmérgesedéséből fakadnak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!