Vilma
-7 °C
4 °C

A poligámista szektás felkerült az FBI-lista élére

2006.08.13. 22:05
A texasi FBI-iroda körözési listájának élére került annak a többnejűséget hirdető férfinek a lánya, akit vallási alapon elkövetett gyilkosságokkal gyanúsítanak.

A houstoni FBI-iroda az egyik rokontól kapott tippet a gyanúsított Jacqueline Tarsa LeBaron hollétéről, írja az AP hírügynökség. A nőt egy 1988-as gyilkossági sorozat ügyében keresi a rendőrség. Az új információ miatt a nő egyből fel is került a helyi FBI-iroda körözési listájának élére.

A gyanúsított annak az Ervil LeBaronnak a lánya, aki korábban az Isten Bárányai Egyház nevű többnejűséget pártoló mormon szekta vezetője volt. A férfi a hetvenes években adott parancsot a rivális poligamisták meggyilkolására. A férfi 1972-ben bevallotta a hatóságoknak, hogy családját arra utasította, hogy öljék meg testvérét, amiért az elutasította a szekta törvényeit, eleveníti fel a történteket az AP.

Bár Ervil LeBaron tíz évvel később meghalt a börtönben, maga után hagyott egy "bibliát", melyben arra utasítja híveit, hogy végezzenek minden olyan taggal, aki nem engedelmeskedik a "törvényeknek".

Jacqueline LeBaront a család hat másik tagjával együtt még 1988-ban vádolták meg három ember meggyilkolásával. A hatóságok szerint a korábban már életfogytiglanra ítélt Jacqueline LeBaron Mexikóban tartózkodik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.