Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Gyújtogattak a belvárosban

2006.03.18. 10:18
Ismeretlen tettesek felgyújtották az összehordott lomokat a Visegrádi utcában, négy autó és egy kirakat rongálódott meg a tűzben.

Gyújtogatás miatt négy gépkocsi megrongálódott szombatra virradóra Budapesten; személyi sérülés nem történt, az anyagi kár felmérése folyamatban van - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Nincsenek sérültek


Klikk a képre!
A BRFK sajtóügyeletese az Indexnek elmondta, hajnali két óra körül történt a gyújtogatás, lakossági bejelentésre vonultak ki a tűzoltók. A kerületben most esedékes a lomtalanítás, a Visegrádi utca Szent István körúthoz közeli részén összehordott lomokat gyújtották fel ismeretlen tettesek.

A lángok átterjedtek négy gépkocsira, amelyek a tűzben megrongálódtak. Szintén megrongálódott egy üzlet kirakata. A kerületi rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A sajtóügyeletes az Indexnek elmondta, az esetleges büntetés mértéke az okozott kártól függ, a pontos anyagi veszteségről azonban egyelőre nem nyilatkozik a BRFK.

Másfél hónapja

Legutóbb februárban volt hasonló eset a fővárosban, amikor minden valószínűség szerint szándékosan felgyújtották egy budai kávézót. A II.kerületi Pusztaszeri úton található szórakozóhelyen hajnali fél kettő előtt csaptak fel a lángok. A tűz a Café 57 Restaurant külső üvegportáján 8-10 négyzetméteres területen, a bejáratnál, a teraszon és a tető egy részén tombolt a tűz, és égtek a kávézó előtti dísznövények is. A tűzben akkor sem sérült meg senki.

Ugyanazon a napon egy elárusító pavilon és a tetőszerkezet egy része égett le egy tűzben. A XIX. kerületi Kossuth téren található fedett piacon február másodikán hajnali fél kettőkor gyulladt ki egy zöldséges bódé. A tűz átterjedt a piac tetőszerkezetére is. A lángok összességében körülbelül száz négyzetméternyi területen pusztítottak a piacon. A tűz okát egyelőre vizsgálják, de nem valószínű, hogy szándékos gyújtogatás történt.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.