Vilma
-7 °C
4 °C

Gyömrő polgármestere megsértette Ferihegy légterét

2006.06.17. 22:50
Gyenes Levente, a Pest megyei Gyömrő polgármestere szombaton délután a Független Hírügynökségnek elismerte hogy ő ült annak a gépnek a pilótafülkéjéban, amely péntek délután engedély nélkül repült be a Ferihegyi repülőtér körzetébe.

Gyenes Levente pénteken még tagadta, hogy ő vezette a légtérsértő repülőgépet. Az MTI-nek azt mondta, hogy van egy kisrepülőgépe, amellyel a gödöllői repülőtéren szokott fel-és leszállni, pénteken azonban nem repült. Gyenes Levente szombaton ezzel szemben úgy nyilatkozott, hogy Isaszegről tartott Gödöllő felé, amikor körözés közben besodródott a légtérbe. Elmondta, hogy 18 éves kora óta foglalkozik repüléssel, de mivel pénteken viszonylag hosszabb idő után ült a pilótafülkébe, elsősorban a műszereket figyelte, ezért történhetett az incidens.

Gyenes Levente elismerte, hogy szabálysértést követett el, és vállalja annak minden következményét. Valószínűnek tartja, hogy pénzbírságra ítélik, és bízik abban, hogy nem vonják be a repülési engedélyét, mivel nem akadályozta a légiforgalmat. A kisrepülőgép radarjele pénteken délután 17 óra 30 perc körül tűnt fel a ferihegyi légiforgalmi irányítás radarján, Gyömrő térségében. Mivel a légiforgalmi szolgálat nem tudott vele kapcsolatba lépni, értesítették a légirendészetet, amelynek éppen a levegőben tartózkodó helikoptere a kisgép után indult.

A helikopter Gödöllő repülőterén találta meg a DiamondStar típusú, négyüléses kisgépet, a pilóta azonban addigra már elhagyta a járművet. A gödöllői repülőtér parancsnokának tájékoztatása szerint a repülőgép Gödöllőről szállt fel, helyi gyakorló repülést végzett, majd Gödöllőn leszállt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.