Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Öten meghaltak Gyöngyösnél egy buszkarambolban

2004.01.20. 09:12
Öten vesztették életüket abban a közúti balesetben, amely kedden hajnalban történt a régi 3-as úton Gyöngyös határában. A főút Gyöngyös és Visonta közötti szakaszán a Mátra Volán autóbusza karambolozott fél nyolc körül egy mikrobusszal eddig tisztázatlan körülmények között. Mind az öt áldozat a kisbuszban utazott.
Öt halálos áldozattal járó közúti baleset történt kedd reggel Gyöngyös külterületén; ezt követően teljes útzárlatot rendeltek el a 3-as számú főúton Gyöngyös és az abasári leágazó között.

Súlyos baleset Záhonynál
Két ember meghalt, kettő életveszélyesen, egy ember súlyosan megsebesült a 4-es számú főút Záhony előtti szakaszán, ahol összeütközött két autó kedden. Egy férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, míg egy kisfiút és egy másik férfit életveszélyes, egy harmadikat pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők. Az eddigi adatok szerint az elhunytak, valamint az életveszélyes állapotban lévő kisfiú egy tiszabezdédi család tagjai. A család, valamint még egy ember, autóval Záhony irányába haladt, amikor a kocsi előzés közben a síkos, a hótól latyakos úton megcsúszott, és nekicsapódott egy szemből érkező másik járműnek. Az utóbbi sofőrje szintén életveszélyes sebesüléseket szenvedett az ütközés során. A baleset miatt a 4-es főút Záhony előtti szakaszán több órán át szünetelt a forgalom.
Gyöngyös és a 3-as főút abasári leágazója között több mint három kilométeres szakaszon folytatják a mentést és a helyszínelést - mondta az MTI-nem Magyar Attila, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A gyöngyösi rendőrkapitányság ügyeletesének közlése szerint a 3-as főúton a Mátravolán egyik helyközi járata frontálisan ütközött egy kisbusszal, amelynek mind az öt utasa meghalt. A buszon utazók közül hárman szenvedtek könnyebb sérüléseket.

A szerencsétlenség oka egyelőre pontosan nem ismeretes, de valószínűsíthető, hogy a havas, síkos úton a mikrobusz megcsúszott, és átpördült a szembejövő sávba - mondta el a magát megnevezni nem kívánó ügyeletes.

A katasztrófavédelmi szóvivő közlése szerint az útzárat a környéken 11 óra körül feloldották.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!