Pál
-9 °C
0 °C

Felborult egy norvég teherhajó

2004.01.20. 06:40
A mentőalakulatoknak három tengerészt élve hoztak ki a norvég partok mellett elsüllyedt teherhajóban rekedt matrózok közül. További 16 tengerész után folytatódik a kutatás.
A Rocknes nevű, követ szállító norvég teherhajó másodpercek leforgása alatt borult fel Bergen partjainál, 29 főnyi legénységgel a fedélzetén. Ketten meghaltak, 11 embert kimentettek.

A Németországba tartó teherhajó mindössze száz méterre volt a parttól, amikor valószínűleg a rakomány félrecsúszása következtében felborult. A mindössze hároméves teherhajó S.O.S. jelzést adott le röviddel az után, hogy elhagyta a bergeni kikötőt. Aztán szemtanúk látták, amint a nyugodt tengeren és jó időjárási viszonyok mellett pillanatok alatt felborult.

A felborult hajót estére a part közvetlen közelében a tengerfenékre helyezték, hogy megakadályozzák a hajótestben lévő emberek vízbefulladását. Hogy a csapdába került matrózokat kiszabadítsák, a mentőalakulatok sietve lyukakat vágtak a hajótest vízfelszín fölött lévő részén.

A hétfő éjjeli tévéjelentések szerint egy ilyen nyíláson keresztül tudtak üzenetet váltani a hajótestben rekedt tengerészek egy részével, majd élve kihozni három matrózt.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.