Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Megmenekült a tizenegy éves hajótörött

2003.06.10. 10:43
Másfél héttel hajótörése után épségben mentettek meg egy suriname-i kisfiút. A tizenegy éves Rivano Cabenda halászni indult, amikor elsodorta a víz. Csónakja összetört, egy roncsdarabon azonban egészen Guayanaig sodródott.
Másfél hetes óceáni hányódás után épségben előkerült egy tizenegy éves suriname-i fiú. Rivano Cabenda május 31-én nagybátyjával halászni készült a Coppename-folyó torkolata közelében. A fiú megpróbált kibogozni egy halászhálót, de véletlenül eloldotta a csónakot a parthoz rögzítő kötelet, és a víz sodrása elragadta a lélekvesztőt. A nagybácsi a folyóba ugrott, de nem tudta utolérni a gyorsan sodródó csónakot, és magának is csak halászok segítségével sikerült megmenekülnie.

A csónak kisodródott az Atlanti-óceánra, ahol a hullámzásban hamarosan darabokra tört. Rivano a roncs egyik darabjába kapaszkodva napokat töltött étlen-szomjan a vízben, mintegy százötven kilométert sodródott nyugati irányban, és a Suriname-mal szomszédos Guyana partjaira vetődött.

Itt töltött egy éjszakát, de nem bukkant emberi nyomokra, ezért visszament az óceánba. Néhány órával később halászok találták meg, ők adták át a rendőrségnek vasárnap. A fiút eltűnése után napokig keresték hajókról és helikopterekről. Mint elmondta, az óceánon hányódva többször is látott helikoptert, de nem tudott neki jelezni, írta az AP.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.