Vilma
-7 °C
4 °C

Halállal fenyegettek egy főbírót Budapesten

2005.02.20. 11:20
Életveszélyesen megfenyegették a fővárosi bírósági egyik vezetőjét családjával együtt. Tavaly féltucatnyi hasonló esetben látták el bírák 24 órás a védelmét a rendvédelmi szervek.
Életveszélyesen megfenyegettek egy magas rangú bírói vezetőt és családját a közelmúltban a fővárosban - tudta meg az MTI bírósági körökből vasárnap.

Lomnici Zoltán főbíró az MTI információját sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta, de annyit elmondott, hogy a bírák évről-évre egyre több veszélyes fenyegetést kapnak. Tavaly az is előfordult, hogy egy fogva tartott ítélethirdetés közben megkísérelt rátámadni a bírói tanács vezetőjére - tette hozzá.

Eddig az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) erőfeszítései ellenére nem született megállapodás arról, hogy legalább a Fővárosi Bíróság és a Pesti Központi Kerületi Bíróság Markó utcai épületében posztoljon egy-egy rendőr munkaidőben - jegyezte meg a Legfelsőbb Bíróság és az OIT elnöke.

Az MTI értesülése szerint a fővárosi bírósági vezetőt családjával együtt fenyegették meg életveszélyesen, az ügyben az egyik hatóság részéről felmerült az állandó személyi védelem lehetősége.

Tavaly féltucatnyi hasonló esetben látták el bírák 24 órás védelmét a rendvédelmi szervek, a napokban pedig Kecskeméten szükségessé vált, hogy súlyos bűnügyben vizsgálódó ügyészeket folyamatosan kommandósok védjenek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!