Emőke
8 °C
19 °C

Kifosztották a 100 Folk Celsius együttest

2001.08.09. 17:01
Nehéz helyzetbe került a Paff a bűvös sárkányról ismert countryegyüttes, mert szerda éjszaka teherautóstul lopták el a teljes felszerelésüket. A huszonöt éves múltra visszatekintő 100 Folk Celsius IFA-ját szerda éjszaka kötötték el, miután a színpaddal, a hangszerekkel, a jelmezekkel, a hangosító- és világítóberendezésekkel együtt őrizetlenül hagyták. A kár több millió forint, emellett a leendő fellépéseik is veszélybe kerültek.
Jóformán kisemmizték a 100 Folk Celius együttest, miután éjjel teherautóstól lopták el a felszerelésüket. Littvay Imre, a countrycsapat vezetője az Indexnek elmondta: a technikusuk szerda délután leparkolt a békásmegyeri lakása előtt, de reggelre az IFA a színpaddal, a hangszerekkel, a jelmezekkel, a hangosító- és világítóberendezésekkel együtt eltűnt.

Dáridóról jöttek, Dáridóra mentek

A tv2 szerdán szándékozta felvenni a Dáridó szeptemberi adását, amelyre a 100 Folk Celsiust is meghívták. A Diákszigetről azonban nem érkezett meg a nagyszínpad, így a felvételt másnapra halasztották. Az együttes tagjai hazaballagtak, a felszerelésükkel megrakott teherautó pedig Békásmegyerre hajtott. Csütörtök reggel kellett volna visszamenni a produkció helyszínére, de a kocsinak csak a hűlt helyét találták. A fellépés azonban nem marad el, mert néhány otthon tárolt hangszerük megmenekült.

A lopás után azonnal értesítették a rendőrséget, a rádiókat, sőt még a taxisokat is. Kérnek mindenkit, hogy aki látja a zöld-fehér AFG-824 rendszámú teherautót, az azonnal értesítse a rendőrséget. A több millió forintos felszerelés eladása szinte lehetetlen, mivel minden egyes darab meg van jelölve, így a hangszerboltok azonnal felismerik.

Huszonöt éves szülinapjukat ünneplik

A nagy ho-ho horgász és a Paff a bűvös sárkány zenéjéről ismert együttes tagjai most ünneplik a huszonöt éves pályafutásukat. Ebből az alkalomból két lemezt is megjelentetnek, amelynek hangfelvételét a napokban fejezték be. Emellett folyamatosan koncerteznek, legutóbb Tatabányán és Kiskunmajsán léptek fel, míg a hétvégén Miskolcon várják őket. Littvay Imre hangsúlyozta: megpróbálnak addigra felszerelést szerezni, mert mindenképp szeretnének a közönség elé állni.

Lopás több mint öt éve sújtotta utoljára a csapatot, akkor az Orczy kertben egy néző rontott fel a színpadra, és ragadta magához az egyik hangszert. A mandolin azóta sem került elő.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!