Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Hatvani családirtás: lezárták a nyomozást

2003.06.03. 18:49
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást a tavaly novemberi hatvani családirtás ügyében, amelynek során egy anya megölte két gyermekét. A harmadik, életveszélyesen sérült kisfiú maradandó fizikai sérülések nélkül gyógyult fel.
Lezárta a nyomozást a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a tavaly novemberben történt hatvani családirtás ügyében - tájékoztatta kedden az MTI-t a főkapitányság sajtószóvivője. Kakuk György közlése szerint a nyomozás során egy pillanatig sem volt kétséges, hogy az anya adta le a lövéseket, ám ezt szakértői véleményeknek is meg kellett erősítenie, illetve gondos, minden kétséget kizáró vizsgálatnak kellett alátámasztania.

A szörnyű tragédia 2002 november 5-ről 6-ára virradóan történt, amikor egy 35 éves hatvani asszony, a család helyi vadászboltjának nyilvántartásában szereplő Zbrojovka típusú maroklőfegyverrel, hatvani otthonukban fejbe lőtte mindhárom gyermekét, majd magával is végzett.

A kisebbik lány, a 14 éves Anita a helyszínen életét vesztette, a 15 éves Csillát és a 9 esztendős Ákost pedig életveszélyes állapotban kórházba szállították. Csilla november 9-én, a fejlövések nyomán fellépő légzési és keringési elégtelenségek következtében halt meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekegészségügy Központjának Intenzív Osztályán. Az MTI információja szerint a kisfiú a gondos kórházi ápolásnak köszönhetően maradandó fizikai sérülések nélkül gyógyult fel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.