Judit
-2 °C
8 °C

Ismét támad a tél Európában

2005.02.03. 12:52
Bajorországban a legsúlyosabb a helyzet, ahol méteres magasságú hóbuckák tettek járhatatlanná több utat. A müncheni repülőtéren kétszáz légijáratot töröltek szerdán, míg Ausztria Salzburg tartományában a legmagasabb fokozatú lavinariadót rendelték el. Csütörtök reggelre tíz centiméteres hó esett Szalonikiben és havazott Athénban is.

Az utóbbi évek legerősebb havazása Németországban főleg a déli tartományokban okoz gondokat. Bajorországban a legsúlyosabb a helyzet, ahol rekord mennyiségű hó esett. Méteres magasságú hófúvások tettek járhatatlanná több utat, a München-Salzburg autópályán majdnem teljesen megbénult a forgalom a hóban rekedt kamionok miatt.


Klikk a képre!

Az Alpok lábánál több település teljesen el van vágva a külvilágtól. Garmisch-Partenkirchenben és négy másik körzetben szünetel az iskolai oktatás. Az autósokat felszólították, hogy csak végszükség esetén induljanak útnak, és akkor is csak hólánccal.

A havazás fennakadást okozott a müncheni repülőtér forgalmában is. A rövid látótávolság és a kifutópályák jegesedése miatt kétszáz légijáratot töröltek szerdán.

Ausztria és Görögország is be van havazva

Vastag hó borította be csütörtökre virradóra Ausztria sok vidékét is, káoszt okozva a közlekedésben és megnövelve a lavinaveszélyt. Huszonnégy óra alatt helyenként hatvan centimétert is elérő hó esett Salzburg tartományban, ahol négy települést nem lehet megközelíteni, mert lavina zárta el az odavezető utakat. A hegyekben helyenként két méter hó esett, egyes körzetekben megtiltották teherautók közlekedését. A tartományban a legmagasabb fokozatú lavinariadót rendelték el, ami a hét végéig érvényben marad az időjósok előrejelzése szerint.

Heves hóesés bénította meg a közlekedést Görögország északi részén is. A görög televízió jelentése szerint csütörtök reggelre tíz centiméteres hó borította be Szaloniki kikötőváros utcáit. Havazott a főváros, Athén elővárosaiban és a dél-görögországi hegyekben is. Görögország északi részén több iskolában szünetel az oktatás a szokatlanul cudar idő miatt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!