Mária
-7 °C
3 °C

Havazás, ónos eső, csúszós utak

2001.12.29. 08:47
Az M3-ason, az M1-esen és az M7-esen is csúszásveszélyt okoz az útra fagyott csapadék. Az északi megyékből erős havazást jelentettek.
Az ónos eső miatt a folyamatos szórás ellenére is sok helyen csúszós a főutak és autópályák burkolata.

Különösen sok gondot okoz az úttestre fagyott ónos eső Pest, Nógrád és Heves megyében, az M3-as autópályán, főként Gödöllő, Gyöngyös és Füzesabony térségében, továbbá Szentendre, Vác, Salgótarján, Balassagyarmat és Heves város környékén.

Hódara és havas eső okoz ugyancsak csúszásveszélyt az M1-es autópálya teljes hosszában és az M7-esen foltokban.

Intenzív havazásról érkezett jelentés Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye teljes területéről, továbbá Salgótarján, Eger környékéről és a Mátrából. Ebben a térségben a főutak havasak, latyakosak, s a havazás a látási viszonyokat is rontja, mert néhol alig 50-100 méternyi a járművek előtt belátható távolság. A folyamatos havazás miatt nehezen vagy alig járhatók az utak Hernád-völgyében.

A Dunán és a Tiszán a zajlás miatt a kompok többsége nem közlekedik, s ezért a járművek vezetőinek átkelés céljából a hidak felé kell kerülniük.

A fővárosban a szombatra virradó éjszaka havazott, illetve ónos eső hullott, ám a hó elolvadt a burkolaton. A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. 64 szórógéppel érdesítette a fő- és tömegközlekedési utak burkolatát. A mellékutak síkosak. Sok helyen a járdákra fagyott ónos eső is életveszélyes, s ezért különösen fontos, hogy az ingatlanok tulajdonosai gondoskodjanak a járdák rendszeres tisztításáról.

A vasútvonalakon nem okozott gondot a hóesés és az ónos eső.

A meteorológiai előrejelzések szerint napközben északkeleten is havazás, az ország többi részén pedig ónos eső várható.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.