Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Most havazik, hétvégére kitavaszodik

2006.02.16. 12:02
Napsütés ugyan a hétvégén sem várható, de közel tíz fokra emelkedik a hőmérséklet. Csütörtök reggel az ország nagy részén havazott, délen ónos eső esik.

Nem okoz különösebb fennakadást az éjszaka leesett 3-5 centiméteres hó, a jeges eső miatt viszont történtek baelsetek.

Balesetek a jeges esőben

Két főút is megbénult a jeges utakon történt balesetek miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, jelentette a HavariaPress. Mindkét baleset csaknem egy időben történt, csütörtökön kora délelőtt, fél tíz és tíz óra között. A 36-os főúton, a Tiszavasvárihoz tartozó Józsefházánál egy kamion megcsúszott, és árokba lökött egy személyautót. A sérültek számáról nem érkezett jelentés.

Ugyanebben az időben, a 41-es főút vásárosnaményi szakaszán két személyautó ütközött egymásnak. Itt nem történt sérülés, ám jelenleg mindkét baleset helyszínén teljes útzár van érvényben. A baleseteket az első jelentések szerint a megyeszerte hulló jeges eső idézte elő.

Esik a hó Nógrádban, Hevesben, Borsod-Abaúj-Zemplénben, a Jászságban, Hajdú-Biharban, Szabolcs-Szatmár-Beregben, Békésben. Az Útinform csütörtök reggel 6 órai tájékoztatása szerint a fő- és mellékutak havasak, hókásásak, a szórást és takarítást 260 munkagéppel végzik az országban.

Jön a tavasz

Az autópályák jól járhatóak, az M3-ason Kálnál és Emődnél hókásás a burkolat.

Az Alföld déli részén a havazást eső váltotta fel, a Csongrád megyei Makó környékén ónos eső esik.

A következő napokban enyhül az idő, bár az ország északi és déli része között akár hét-nyolc fok különbség is lehet. A legmagasabb hőmérséklet a hétvégén és a jövő hét elején közel tíz fok lehet. Az enyhe idő ellenére napsütés nem várható, záporokra és borult égre kell számítani.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.