Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Egyetlen klozet van Európa legnagyobb vasútállomásán

2006.06.07. 16:58
Még nincs két hete, hogy megnyitották az új berlini főpályaudvart, már is át kell építeni: kiderült ugyanis, hogy Európa legnagyobb vasútállomására csak egyetlen vécét építettek.

Ha a foci-vb-re érkező szurkolók már a vonaton jól besöröznek, igencsak erős záróizmokra lesz szükségük, míg az új berlini főpályaudvaron megtalálják a vizesblokkot és még ki is állják a sort.

A május végén megnyitott ötszintes, naponta 300 ezer utast fogadó pályaudvarra ugyanis mindössze egyetlen WC-centert építettek. A vécé előtt – különösen a női szakaszon - így mindig hatalmas sor áll.

A szükséghelyzetet a személyzet úgy próbálta megoldani, hogy a nőket is beengedte a férfivécébe. A panaszok miatt aztán megkezdték egy másik, nagyobb vécé tervezését.

Európa legnagyobb főpályaudvarán azonban nem ez az egyetlen gond. Az utóbbi napokban hatalmas káoszt okoztak a tilosban parkoló autók is. A környéken ugyanis egyelőre nem rakták ki a parkolni tilos táblákat, így a vasútállomástól északra és délre fekvő területen összevissza álltak meg az autók, s egy idő után bedugult a forgalom.

Eközben a kilencszáz autó befogadására alkalmas mélygarázs szinte teljesen üres volt, mivel az oda vezető utat még nem táblázták ki.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.