Emőke
8 °C
19 °C

Kiraboltak egy magyar zenészt Olaszországban

2004.04.12. 11:22
Értékes hegedût és pénzt raboltak el egy magyar zenésztõl útonállók az olaszországi Cremona közelében.
Az ötvenéves magyar férfit még a húsvéti ünnepek elõtt fosztották ki, alig néhány kilométernyire az olasz várostól. A zenész Magyarországról tartott Cremonába, hogy közel 30 ezer euró (7,5 millió forint) értékû hangszerét megjavíttassa a híres hegedûkészítõ mesterek mûhelyében, amikor hajnali négy órakor rövid idõre megállt az A21-es autósztráda egyik pihenõjében, Bagnolo Mella körzetében.

Amikor kiszállt, két - kelet-európai akcentussal beszélõ -, pisztollyal felfegyverkezett férfival találta szembe magát, akik pénze átadását követelték. A pénzzel nem elégedtek meg, elvitték a magyar zenész csomagjait is, köztük a hegedûtokot az értékes hangszerrel, s egy sötét színû autón távoztak a rablás helyszínérõl. Az útonállás ügyében a cremonai rendõrség indított nyomozást.

Olaszországban elég gyakoriak az éjszakai rablások a városokban és az országutakon, annak ellenére, hogy a Silvio Berlusconi vezette kormány harcot hirdetett az utcai bûnözés, illetve a vándorbûnözés ellen. Az autópályákon fokozott óvatosság szükséges, még nappal is, amikor az úgynevezett trükkös lopások fenyegetik az egyedül autózókat, s elsõsorban a külföldi turistákat:

Az elõzés közben általában a jobb hátsó kerékre mutogató bûnözõk megállásra késztetik az aggódó autóst, majd a kerékvizsgálat során elemelik az anyósülésen heverõ értékeket. Éppen ezért nem tanácsos néptelen helyeken megállni az olasz autópályákon, még nappal sem.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.