Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Újabb helikopter csapódott a földbe

2005.07.31. 12:11
Életét vesztette az a pilóta, aki egy mezőgazdasági helikopterrel zuhant le egy gyümölcsösben a Tolnai megyei Báta mellett. A rendőrség munkatársa egyelőre nem erősítette meg, hogy az a helikopter tipus szenvedett-e balesetet, amelyre hétfő óta repülési tilalmat vezettek be.

Daubner Gabriella, a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese éppen a helyszínre tartott, amikor az Indexnek elmondta: a kapitányságra vasárnap délelőtt 10 óra 40 perckor érkezett a bejelentés a balesetről.

"Egy mezőgazdasági helikopter ma délelőtt a Tolnai megyei Báta mellett mezőgazdasági területre zuhant, ahol kigyulladt, a pilóta pedig bennégett" - számolt be Daubner, aki egyelőre nem tudta megerősíteni a Havaria Press hírét, miszerint egy Kamov-26-os légi jármű szenvedett balesetet. Erre a helikopter típusra hétfő óta repülési tilalmat vezettek be, miután két héten belül két Kamov is a földbe csapódott.


Kamov Ka-26 (Fotó: Gerry Hill/airliners.net)

A gépek vizsgálata során kiderült, hogy az egyik szerkezeti egységük anyaga törik, ezért további intézkedésig nem repülhettek volna. Azt egyelőre nem tudni, hogy a vasárnap elhunyt pilóta miért szállt fel a tilalom ellenére.

Daubner Gabriella elmondta, hogy a vizsgálatot a Polgári Légiközlekedési Hatóság végzi majd, a rendőrség csak a helyszín biztosításában segédkezik: "a Légiközlekedéstől útban vannak a biztonságiak, ők fogják a baleset okát megállapítani."

A Polgári Légiközlekedési Hatóság budapesti központja egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!