Miklós
-7 °C
4 °C

Ausztria: Futók mentették meg a Dunába zuhant helikopter utasait

2003.09.14. 18:22
A Dunába zuhant egy helikopter vasárnap az ausztriai Wösendorf térségében, a fedélzetén tartózkodókat egy futóverseny résztvevői kimentették.
Az Eurocopter 120 típusú gépen a pilótán kívül még hárman tartózkodtak, közöttük egy tízéves fiú. A felnőttek a wachaui maratoni futóversenyről készítettek internetes terjesztésre szánt felvételeket, amikor a gép a Dunába zuhant. Szemtanúk szerint a helikopter túl alacsonyra ereszkedett a víz fölé, és többször is megpördült a tengelye körül, mielőtt a vízbe zuhant.

A szervezők arról adtak hírt, hogy a baleset láttán a futóverseny - élbolytól leszakadt - 12 résztvevője azonnal a Dunába vetette magát, és kimentette a süllyedő helikopterben rekedteket. A négy kimentettet kihűléses tünetekkel kórházba szállították, állapotuk nem ad okot aggodalomra, egyikük - fogvacogva - már köszönetet is mondott megmentőinek.

A helikoptert osztrák búvárok biztosították kötelekkel az elsodródás ellen, hogy később minél könnyebben kiemelhessék a gépet a Dunából. A bécsi tömegtájékoztatás nem adott hírt arról, hogy folytatták, illetve folytathatták-e a versenyt a kényszerű fürdőzést önként vállaló maratoni futók.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.