Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Clintont csak a kutyája szerette

2003.06.04. 12:26
Még feleségével sem volt őszinte a Lewinsky-botrány idején Bill Clinton. Az elnök csak kongresszusi meghallgatása előtt vallotta be Hillarynak, hogy "van valami igazság" a vádakban. A rideg családi hangulatra jellemző, hogy a botrány idején csak Buddy, a család kutyája tartott ki Bill mellett.
"Ki akartam törni Bill nyakát" - írja a Lewinsky-botrányról jövő héten megjelenő memoárjában Hillary Clinton. A nyári könyvpiac slágerének szánt írásból kiderül, hogy az elnök a botrány kipattanásakor még feleségének is hazudott, írja az AP.

Esti mesék

Hillary Clinton két hálószobai beszélgetést idéz fel "Élő történelem" című önéletrajzában. Az elnök először 1998 január 21-én a hitvesi ágy szélére ülve vallott a Lewinsky-afférról. Mint mondta, botrány fog kirobbanni, de semmi sem igaz belőle. Hét hónappal később, a kongresszusi meghallgatása előtti hétvégén Bill álmából ébresztette fel feleségét, idéz az AP a könyvből.

"Van némi igazság a vádakban" - vallotta be Clinton. "A lélegzetem is elakadt. Hogy érted ezt? - rivalltam rá. Tomboltam, és egyre dühösebb lettem - írja könyvében a volt first lady. - Hogy miért kellett becsapnia, az az ő története, neki kell elmesélnie."

Kutyabarátság

Saját bevallása szerint élete legnehezebb döntése volt, hogy férje mellett maradt. A rideg családi hangulatra utal, hogy a könyv állításai szerint a válságos időszakban egyedül Buddy, a család kutyája tartott ki az elnök mellett.

A családi konfliktust végül Hillary szenátori ambíciói orvosolták. A kampány újra összehozta férjével. Hillary Clinton volt az első first lady, aki választott hivatalért indult harcba.

Hillary Clinton önéletrajza a kiadó reményei szerint a nyár bestsellere lesz. A Simon & Schuster kiadó ezért még azt is vállalta, hogy a könyvet kivételesen magas, egymilliós példányszámban dobja piacra. Bill Clinton emlékezései szintén nyomtatásra várnak, de kiadásával várhatóan megvárják Hillary könyvének lecsengését.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!