Kilenc halott a fehéroroszországi autópályán

MTI
2002.09.04. 18:19
Kilencen életüket vesztették, tizenegyen pedig megsérültek abban a fehéroroszországi közúti balesetben, amelyben 16 jármű ütközött egymásnak szerda reggel.
A baleset Minszktől 170 kilométerre történt, a Breszt-Moszkva autóúton. Az Oroszországot Európával összekötő főközlekedési útvonalon összesen nyolc kamion, hat személygépkocsi és két kisbusz volt a tömegkarambol részese.

Az első baleset miatt, amelynek egy lengyel Mercedes kamion is a részese volt, valamennyi forgalmi sáv eltorlaszolódott. Több gépkocsinak sikerült megállnia, de egy újabb kamion belerohant az álló jármuvekbe, többek között egy személyszállító mikrobuszba. A két először ütközött kamion vezetőfülkéjében egy-egy fiatal nő is ült. Mindketten életüket vesztették.

A baleset idején az úton kisebb köd volt és füst is terjengett - írta az ITAR-TASZSZ. Az AP hírügynökség szerint a rossz látási viszonyokat az idézte elő, hogy az út mentén tőzegtűz pusztított. A fehérorosz belügyminisztérium helyettes vezetője sajtóértekezletén kiemelte, hogy a gépkocsivezetők a legelemibb közlekedési szabályokat sem tartották be, nem csökkentették a sebességet a látási viszonyoknak megfelelően, és nem kapcsolták be a tompított fényszórót.