Hajnalka
-1 °C
15 °C

Patkányinvázió Beverly Hillsben

MTI
2002.09.19. 12:32
Az idei hőség és az aszály új probléma elé állította Kalifornia nyugati partvidékét: patkányinvázió zúdult a Beverly Hillsben élő előkelőségek luxusvilláira. Patkányok isznak az úszómedencék vizéből és rágcsálják a dísznövényeket, a hatóságok pedig tanácstalanok. "Feltehetően több a patkány Beverly Hillsben, mint az ember" - jelentette ki Ray Honda, Los Angeles-i egészségügyi felügyelő a The New York Times-nek.

Honda szerint a nyugati parton elterjedt patkányfajta, az úgynevezett "Rattus rattus", vagy "tetőpatkány" lényegesen különbözik a keleti parton honostól, az úgynevezett "norvég" vagy a városi patkánytól. A "tetőpatkány" kiválóan mászik és vegetáriánus, míg a városi patkány agresszívebb az élelem beszerzésekor és nem veti meg a húst sem. Közös jellemzője mindkét fajtának az ellenállóképesség és a gyors alkalmazkodás az új környezethez.

Los Angeles hatóságai a szokásos módon, méreg kihelyezésével küzdenek a patkányinvázió ellen. Egyes szakértők azonban más módszert ajánlanak: szerintük a gyorsan szaporodó patkánynépesség elleni harc egyetlen eredményes módja az lenne, ha sterilizált macskákat engednének a szabadba. Honda egészségügyi felügyelő viszont kételkedik benne, hogy Beverly Hills lakosai beletörődnének abba, hogy vadon élő macskák kóboroljanak utcáikon.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.