Tízezrekért árulják a magyar sztárok telefonszámait

2002.10.09. 17:04
A világhálón sorra bukkannak fel a magyar elõadók telefonszámait ajánló hirdetések. A mai divatzenekarok népes rajongótábora egymás közt adja-veszi kedvenceik elérhetõségeit. A legnépszerűbb zenekarok száma több tízezer forintér cserél gazdát, és egész komoly csoportok foglakoznak már ezzel az üzlettel. Míg egy Krisz Rudi szám 15 ezer forint, addig a mai egyik legnépszerűbb zenekar, a United együttes száma 55 ezer forintot is megér a hálón.

- Tudtunk róla, hogy valahol kikerülnek a számaink - nyilatkozott Barna, a United énekese. Nem gondoltam, hogy ennyi pénzt is megér a telefonszámom, és ha jobban belegondolok, megérné nekem is árulni. Ez persze csak vicc volt, valójában sokat gondolkodtunk azon a zenész kollégákkal, hogyan lehetne kivédeni ezt a feketekereskedelmet, de nem jutott eszünkbe még hathatós módszer - mondta a zenész.

Barni elmondta, naponta öt-hat nem várt telefont kap, és van olyan is, amikor valaki bele sem szól a kagylóba. A magyar kiadók és az együttesek menedzserei, szeretnék megszüntetni az állandó zaklatásokkal és telefoncserékkel járó kellemetlenségeket, ezért azt tervezik, még az újságíróknak sem adják majd ki a sztárok telefonszámát.