Harmadszor akarta megölni férjét

MTI
2003.01.13. 18:22
Szolnokon a városi bíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte azt a 37 éves szolnoki asszonyt, aki azt tervezte, hogy hétvégi romániai utazásukon megmérgezi férjét; utóbb kiderült, hogy a nő korábban már kétszer is kísérletet tett férje megölésére.

Bácskai Tünde rendőr hadnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a nő a nyomozás eddigi megállapításai szerint egy nyilvános helyen akart étterem-tulajdonos házastársa italába mérget csempészni. A gyilkos terv úgy derült ki, hogy az asszony a méreg beszerzéséhez a vendéglő egyik alkalmazottjának segítségét kérte. Az illető azonban figyelmeztette a tulajdonost, aki feljelentést tett.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a nő korábban már kétszer is férje életére tört: 2002 nyarán nagy mennyiségű nyugtató hatású tablettát oldott fel és kevert a férfi italába, aki ennek hatására eszméletlen állapotba került. Az asszony ekkor meg akarta fojtani, ám a férj erős fizikuma miatt ez nem sikerült. A következo alkalommal szintén hasonló módszerrel hozta házastársát önkívületi állapotba, és azt ötlötte ki, hogy Kékestetőn próbálja meg egy magaslatról lelökni férjét, de ezzel kísérlettel is kudarcot vallott.