Mátyás
8 °C
11 °C

Harmadszor akarta megölni férjét

MTI
2003.01.13. 18:22
Szolnokon a városi bíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte azt a 37 éves szolnoki asszonyt, aki azt tervezte, hogy hétvégi romániai utazásukon megmérgezi férjét; utóbb kiderült, hogy a nő korábban már kétszer is kísérletet tett férje megölésére.

Bácskai Tünde rendőr hadnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a nő a nyomozás eddigi megállapításai szerint egy nyilvános helyen akart étterem-tulajdonos házastársa italába mérget csempészni. A gyilkos terv úgy derült ki, hogy az asszony a méreg beszerzéséhez a vendéglő egyik alkalmazottjának segítségét kérte. Az illető azonban figyelmeztette a tulajdonost, aki feljelentést tett.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a nő korábban már kétszer is férje életére tört: 2002 nyarán nagy mennyiségű nyugtató hatású tablettát oldott fel és kevert a férfi italába, aki ennek hatására eszméletlen állapotba került. Az asszony ekkor meg akarta fojtani, ám a férj erős fizikuma miatt ez nem sikerült. A következo alkalommal szintén hasonló módszerrel hozta házastársát önkívületi állapotba, és azt ötlötte ki, hogy Kékestetőn próbálja meg egy magaslatról lelökni férjét, de ezzel kísérlettel is kudarcot vallott.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Spanyolország

A szélmalmok földjén - Consuegra és Almodóvar del Campo.