Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Ketten haltak meg a fegyveres bankrablásban

MTI
2003.01.16. 17:31
Két fegyveres bankrabló támadta meg csütörtökön fényes nappal az egyik legnagyobb szlovákiai pénzintézet, az Általános Hitelbank (VÚB) fiókját a Révkomáromhoz közeli Gútán. A rendőri beavatkozás nyomán keletkezett lövöldözésben az egyik bankrabló és egy rendőr meghalt.

Nem sokkal déli tizenkét óra előtt egy felfegyverzett bankrabló hatolt be a többségében magyarok lakta városka bankfiókjába. Bűntársa az utcán maradt, hogy fegyverrel fedezze. A gyors riasztásra pillanatokon belül a helyszínre érkeztek a közelben járőröző rendőrök, mire a két bankrabló menekülni kezdett.

Az egyikük, egy Tóth Péter nevű 37 éves helyi lakos közben lövöldözni kezdett a rendőrökre és megsebesített egy 48 éves őrnagyot, aki kórházba szállítás közben meghalt. A másik rendőr viszont megsebesítette a bankrablót, aki elesett és - nem tudván tovább menekülni - a fegyverét maga ellen fordítva öngyilkos lett. A másik bankrabló elmenekült a pénzzel. A lövöldözés közben két gyanútlan járókelő is megsebesült. Ők kora estére már túlestek az életmentő műtéten, életük nem forog veszélyben.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.