Ketten haltak meg a fegyveres bankrablásban

MTI
2003.01.16. 17:31
Két fegyveres bankrabló támadta meg csütörtökön fényes nappal az egyik legnagyobb szlovákiai pénzintézet, az Általános Hitelbank (VÚB) fiókját a Révkomáromhoz közeli Gútán. A rendőri beavatkozás nyomán keletkezett lövöldözésben az egyik bankrabló és egy rendőr meghalt.

Nem sokkal déli tizenkét óra előtt egy felfegyverzett bankrabló hatolt be a többségében magyarok lakta városka bankfiókjába. Bűntársa az utcán maradt, hogy fegyverrel fedezze. A gyors riasztásra pillanatokon belül a helyszínre érkeztek a közelben járőröző rendőrök, mire a két bankrabló menekülni kezdett.

Az egyikük, egy Tóth Péter nevű 37 éves helyi lakos közben lövöldözni kezdett a rendőrökre és megsebesített egy 48 éves őrnagyot, aki kórházba szállítás közben meghalt. A másik rendőr viszont megsebesítette a bankrablót, aki elesett és - nem tudván tovább menekülni - a fegyverét maga ellen fordítva öngyilkos lett. A másik bankrabló elmenekült a pénzzel. A lövöldözés közben két gyanútlan járókelő is megsebesült. Ők kora estére már túlestek az életmentő műtéten, életük nem forog veszélyben.