Rendőröket akart gázolni a 15 éves fiú

2003.01.20. 20:28
Autójával kétszer is megpróbálta elgázolni az igazoltató rendőröket, majd elmenekült egy 15 éves fiú Ercsiben, értesült a HavariaPress.
A rendőrségen délelőtt jelentették be, hogy egy Lada veszélyezteti a közlekedést a Fejér megyei településen. Amikor a járőrök ellenőrizni akarták a gépkocsit, annak vezetője hirtelen hátramenetbe kapcsolt, körülbelül 300 métert tolatott, majd megállt. A rendőrök felismerték, hogy egy lopás miatt körözött, 15 éves ercsi fiú a sofőr. Amikor kiszálltak az autójukból, hogy intézkedjenek, a fiú gázt adott, megpróbálta elütni az egyik járőrt, majd elhajtott. Autósüldözés kezdődött, de egy kanyarban a fiú kocsija megcsúszott és az útpadkán megállt. A rendőrautó mögé kanyarodott.
Kiszálltak a rendőrök, ezt látva az üldözött autós újból gázt adott, és most tolatva próbálta meg elütni az egyiküket. A járőr félreugrott, a Lada pedig nekiütközött a rendőrautónak. A fiú ezután kiugrott a kocsiból, és elszaladt. Eddig még nem sikerült elfogni. Elfogták viszont a Lada hátsó ülésén ülő cecei fiatalembert, akit társához hasonlóan szintén lopás miatt körözött a rendőrség. Őt tanúként hallgatták ki a barátja ellen cserbenhagyás, és hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárásban.