Kábítószer-terjesztó hálózatot lepleztek le

MTI
2003.01.23. 18:13
Több megyére kiterjedő kábítószer-hálózatot lepleztek le a miskolci rendőrök; öt gyanúsítottat őrizetbe vettek, közülük hárman előzetes letartóztatásban vannak; a lefoglalt drogok értéke meghaladja a 16 millió forintot.

Pásztor Albert, a miskolci rendőrkapitányság vezetője szerint a drogbanda központja Debrecen volt, ahol debreceni rendőrökkel együttműködve különböző lakásokban érték tetten a terjesztőket és foglalták le a bizonyítékokat.

Vodila Viktor, a nyomozás vezetője elmondta, hogy egy szudáni állampolgárságú miskolci egyetemi hallgató lakásán 170 gramm marihuanát foglaltak le, majd Tiszaújvárosban, egy garázsban 50 ecstasy tablettát, 20 gramm speedet és 180 gramm marihuánát foglaltak le házkutatások során. Közölte: kedden miskolci nyomozók Debrecen külvárosában, az utcán fogtak el egy fiatalembert, akinél 95 szem ecstasy tablettát és 220 gramm marihuánát találtak. Egy másik debreceni fiatalembertől pedig 1.500 gramm marihuánát, 3.700 darab ecstasy tablettát, 500 gramm speedet, 60 gramm hasist, 25 gramm kokaint, valamint a kábítószerek pontos kiméréséhez szükséges mérlegeket foglaltak le.

A vizsgálatot vezető rendőrtiszt szerint a lefoglalt kábítószer mintegy 5.800 adagnak felel meg és értéke meghaladja a 16 millió forintot.