Szolnoki kórháztűz: gondatlan veszélyeztetés alapos gyanúja

MTI
2003.02.10. 18:27
Várhatóan néhány napon belül visszaköltözhetnek a betegek a szolnoki Hetényi kórház hétemeletes épületszárnyába, amelyet a vasárnap keletkezett tűz és füst miatt kellett kiüríteni; a rendőrség hétfőn nyomozást indított gondatlan veszélyeztetés alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Baksai István főigazgató főorvos hétfőn az MTI-nek elmondta: a visszaköltözés feltétele, hogy a füst által károsított légtechnikai rendszereket megtisztítsák, a kórházi helyiségeket kitakarítsák, fertőtlenítsék.

Az intézmény vezetője beszámolt arról, hogy a kórház üresen állt új szárnyában elhelyezett betegeknek a nap folyamán átszállították a régi helyükön hátrahagyott tárgyaikat, valamint a gyógyításhoz, kezeléshez szükséges mozgatható eszközöket. Baksai István a tájékoztatása szerint a kórház a körülményekhez képest elfogadható színvonalon fogadta hétfőn a járó betegeket. Jelezte: a szülészeti osztályra jelentkezőket továbbra is a ceglédi kórházba irányítják, és hétfőn nem végeztek bizonyos speciális - így például CT - vizsgálatokat.

Jánosi Zsolt, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője közölte, hogy a tűzvizsgálók már keresik a választ a tűz okára, a vizsgálat befejezésének időpontját azonban nem tudta megmondani.