Tizenhárom díler rendőrkézen

MTI
2003.02.24. 13:20
Újabb öt személyt fogott el a rendőrség kábítószer-osztálya; az ügyben már 13-an vannak előzetes letartóztatásban, a lefoglalt kábítószerek értéke pedig mintegy 130 millió forint. A rendőrség két hete elfogott 8 tagú budapesti, kábítószer-terjesztéssel gyanúsított csoport újabb öt tagját fogták el a rendőrök február 20-án. A tetten értek egy ukrán és egy magyar férfit, amint 1200 darab ecstasy tablettát kívántak átadni egy harmadik férfinak, aki azt továbbértékesítésre Csepelre kívánta eljuttatni ismerőséhez.

Az elfogást követő házkutatások során az egyik gyanúsított nő ismerősének lakásán további 23 ezer darab ecstasy tablettát foglaltak le, a kábítószerek piaci értéke megközelíti az 50 millió forintot. Az elkövetőket a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) előzetes letartóztatásba helyezte. Korábban, még február 12-én és 13-án összesen hét férfit és egy nőt fogtak el Budapesten, mert alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy nagy tételben forgalmaztak kábítószert.

A házkutatások során körülbelül 28 ezer ecstasy tablettát, három kilogrammnyi amfetamint, négy kilogrammnyi marihuanát és kisebb mennyiségű kokaint foglaltak le, a drogok piaci értéke meghaladja a 80 millió forintot. A hét férfit és egy nőt a PKKB már korábban előzetes letartóztatásba helyezte.