Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Ismét börtönben a Cali drogkartell vezére

MTI
2003.03.13. 06:03
Újra letartóztatták Gilberto Rodríguez Orejuela kolumbiai drogbárót, a hírhedt "Cali drogkartell" fejét, aki négy hónapja, tavaly novemberben került szabadlábra egy bíró eléggé vitatott ítélete nyomán. Rodríguezt - aki testvérével, Miguellel együtt irányítja Caliban a drogüzletet - újólag illegális kábítószer-kereskedelemmel, illetve bűnszövetkezet szervezésével vádolják a rendőrség és az ügyészség közlése szerint. A drogbárót Caliban vették őrizetbe szerdán a kolumbiai rendőrök.

Rodríguez, amikor tavaly novemberben szabadlábra került "jó magaviselete" miatt, még a felét sem töltötte le a reá kiszabott 15 éves szabadságvesztésnek; a most 64 éves, nagystílű bűnöző csak hét évet ült rács mögött. A rendőrök egy 150 kilós kokainszállítmány kapcsán fülelték le most a drogbárót: a narkót a floridai Tampába szánták, Costa Ricán keresztül juttatták volna el az Egyesült Államokba. Rodríguezt Caliból repülőgében már Bogotába is szállították.

Amerikai bűnüldözok szerint Gilberto Rodríguez Orejuela és fivére, Miguel a világ leghatalmasabb drogbárói közé tartozik, a kolumbiai kokaintermelés 80 százaléka az ő irányításuk alatt áll, 1993, vagyis Pablo Escobar drogbáró birodalmának felszámolását követően.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!