Előzetesben az okmánybélyeg-ügy két újabb gyanúsítottja

2003.04.03. 16:34
Előzetes letartóztatásba helyezték a közelmúltban felfedezett okmánybélyeg-hamisítási ügy két újabb gyanúsítottját. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak cselekménye alkalmas lehet bűnszövetségben, nagy értékre, folytatólagosan elkövetett bélyeghamisítás bűntettének megállapítására. A két férfi ellen egyelőre bélyeghamisítás bűntettének alapos gyanúja miatt indult eljárás.

Mint ismert, az okmánybélyeg-hamisítási ügy egyik első gyanúsítottját - egy budapesti ügyvédnőt - még a múlt héten vették őrizetbe. A rendőrség gyanúja szerint az ügyvédnőnél futottak össze a hamisítási ügy szálai. Az ügyvédnő két társával együtt azóta már előzetes letartóztatásba került. Az ügyben összesen mintegy 500 személy kihallgatása várható, egy részük várhatóan gyanúsított lesz.

A Belügyminisztérium irattárában, illetve az ország több megyéjében felfedezett hamis okmánybélyegek kiváló minőségűek, még UV nyomat is szerepel rajtuk. Az eddigi adatok szerint a bíróságokon és az okmányirodákon fellelt bélyegek ugyanonnan származnak.