Viharos szél és mínuszok

MTI
2003.04.06. 22:31
Szokatlanul hideg volt vasárnap Magyarországon, miután a sokéves 4,4 fokos minimum átlaghőmérséklet helyett hajnalban mínusz 3 fokot is mértek. Napközben a maximum hőmérséklet 3-5 fok volt az országban, amely jelentősen elmarad a sokéves átlagos - 15 fokos - maximum hőmérsékletétől. Az átlagosnál jóval hidegebb időjárást sok helyen még óránkénti 60-85 kilométeres erősségű szélvihar is kísérte, és az ország több pontján hó is esett.

Több helyen okozott károkat Vas és Bács-Kiskun megyében a viharos szél vasárnap, fák dőltek ki, cserepek zuhantak parkoló autóra és hirdetőtáblák szakadtak le az oszlopokról. Sárváron egy fa rádőlt a villanyvezetékre.

Szombathelyen, ahol szintén kidőlt egy fa, a széllökések sebessége időnként elérte az óránkénti 100 kilométert, a háztetőkről lesodort cserepek pedig egy parkoló autóra zuhantak. Folyamatos munkát adott a Bács-Kiskun megyei tűzoltóknak is a viharos erejű szél. Kunszentmiklóson a rendőrségi épület tetőzetét borító alumíniumlemezeket szaggatta le az orkán erejű szél.