Judit
-2 °C
8 °C

Kínában büntetik a tüdőgyulladásos megbetegedések eltitkolását

MTI
2003.04.19. 08:34
Súlyos büntetést helyezett kilátásba Ven Csia-pao kínai miniszterelnök arra az esetre, ha valaki megpróbálja eltitkolni a rejtélyes atípusos tüdőgyulladásban (SARS) történt megbetegedéseket vagy késlelteti az erre vonatkozó tájékoztatást.

Szombati kínai sajtójelentések szerint a miniszterelnök óvodákat, iskolákat és egyetemeket keresett fel, s kijelentette: a hatóságoknak - az országban minden szinten - tisztázniuk kell a SARS-járvány kitörésének körülményeit. "Bárki, aki eltitkolja a SARS-megbetegedést vagy késlelteti az ezzel kapcsolatos tájékoztatást, kemény büntetésre számíthat, különös tekintettel arra, hogy a nép életét és biztonságát érintő ügyről van szó" - fogalmazott a kormányfő az angol nyelvű China Daily tudósítása szerint.

A kínai miniszterelnök vidéki útjára közvetlenül az után került sor, hogy a Kínai Kommunista Párt legfelsőbb vezetése ígéretet tett: az akut légúti szindróma eseteit a jövőben nem tartják titokban, hanem haladéktalanul tájékoztatást adnak az új megbetegedésekről.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.