Elrabolták az egyik leggazdagabb argentin lányát

MTI
2003.05.02. 10:15
Elrabolták Argentína egyik leggazdagabb családjának nőtagját és a hírek szerint másfél millió dollár váltságdíjat követelnek érte. Több mint egy évtizede ez a legjelentősebb emberrablási ügy Argentínában, amely néhány éve még az egyik legbiztonságosabb dél-amerikai országnak számított.

A 19 éves Florencia Macrí, Mauricio Macrí futballmágnás féltestvére és Franco Macrí iparmágnás lánya került emberrablók fogságába. Argentin sajtóértesülések szerint az olasz származású család tárgyalásokba bocsátkozott az emberrablókkal és arra kérte a rendőrséget, hogy ne avatkozzon be az ügybe. Ennek ellenére, mivel neves közéleti személységekről van szó, az államügyészség eljárást indított és felhatalmazta az emberrablás-ellenes ügyosztályt a közbelépésre.

Argentínában utoljára 1991-ben volt a mostanihoz mérhető emberrablás, amelynek ráadásul a most elhurcolt lány féltestvére, Mauricio Macrí volt az áldozata. A férfit egy hét után elengedtek, nem hivatalos értesülések szerint hatalmas váltságdíj fejében. Mauricio Macrí ma a Boca Juniors labdarúgóklub elnöke és Buenos Airesi polgármesterjelölt. Az elrabolt fiatal nő apja Franco Macrí, aki a Socma nevű argentin ipari konglomerátum feje.