Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Növényvédő szerrel mérgeződött 10 gyermek és 5 felnőtt

MTI
2003.05.02. 17:50
Növényvédő szer okozta mérgezési tünetekkel, illetve megfigyelésre beszállítottak a mentők tíz, hat évnél fiatalabb gyermeket és öt felnőttet a siófoki és a kaposvári kórházba a Somogy megyei Látrányból péntek délután. A mérgezést a Novenda nevű növényvédő szer okozta, amellyel a kerítést akarták lefesteni.

A kaposvári mentőszolgálat ügyeletvezetője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a siófoki kórházból egy gyermeket helikopterrel a budapesti Heim Pál kórházba szállítottak, nyolc beteget helyben látnak el, Kaposváron két felnőttet és négy gyermeket kezelnek. Gergely Sándor beszámolója szerint délután fél háromkor hívták a helyszínre az ügyeletes háziorvost, aki értesítette a mentőket. A növényvédő szer hasi görcsöket, hányást és hasmenést okozott.

A mentőszolgálat ügyeletvezetője közölte: a mérgezést elszenvedettek a növényvédő szert egy lomtalanítási akció során gyűjtötték be. Sárga színe miatt úgy gondolták, hogy ezzel kenik le a kerítést. A munkának kézzel, illetve ronggyal álltak neki, noha az agresszív mérgező anyagot csak védőfelszereléssel lehet használni.

Tájékoztatása szerint a kórházba beszállítottak többségénél nem tapasztalták a mérgezés tüneteit, ám megfigyelésre valamennyiüket bent tartották.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.