Veszélyes anyagokat szállító teherautó balesete Lovasberényben

MTI
2003.05.06. 01:07
Befejeződött a Lovasberényben felborult, veszélyes anyagokat szállító pótkocsis teherautó maradék rakományának átfejtése. A kiömlött két és fél köbméter parafenol szulfát savat semlegesítették, s megkezdődött az úttisztítás az érintett 20-30 négyzetméteres szakaszon.

A hétfőn délelőtt balesetet szenvedett, Peremartonba tartó pótkocsis teherautó öt köbméteres fémkosaras műanyag ballonokban háromféle vegyi anyagot szállított. A baleset során a kosarak leestek, s közülük kettő megsérült.

Nagy István tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes igazgatója hétfő este az MTI-nek azt is elmondta, miután a veszélyes anyag maradékát szállító teherautó elhagyta a falut, visszatérhettek otthonába az az öt ember, akiknek a veszélyes anyag átfejtése idejére a környéken el kellett hagyniuk házaikat.

A szennyezett utcaszakaszon viszont csak akkor indulhat újra a forgalom, ha a homok- és szódapor maradványok eltakarításával és elszállításával is végeztek. A környezetvédelmi szakemberek az elvégzett talajvizsgálat alapján döntenek arról, hogy mekkora területen válik szükségessé a szennyezett föld eltávolítása.

A baleset során személyi sérülés nem történt. A mentők délelőtt két, szédülésre és hányingerre panaszkodó középkorú asszonyt szállítottak a Fejér Megyei Szent György Kórházba.