Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

Tíz év börtönt kapott egy spanyol pedofíl pap

MTI
2003.05.09. 18:31
Spanyolországban pénteken 10 év börtönre és 70 ezer euró nem vagyoni kárpótlás megfizetésére ítéltek egy 73 éves katolikus papot, aki kilenc éven át szexuálisan bántalmazott egy gyereklányt. A per nagy figyelmet keltett Spanyolországban, mert a spanyol bírói gyakorlatban első ízben használtak fel hipnózis útján szerzett tanúvallomást. A spanyol sajtó által Monica álnéven emlegetett áldozat 21 évesen, még 1997-ben tett följelentést a pap ellen. A per azonban egyre halasztódott, mert a vádlott ötször is ügyvédet váltott.

Az áprilisi tárgyalás során a bíróság - Spanyolországban első ízben - elrendelte, hogy videón rögzített hipnózis során segítsék felidézni az áldozat gyermekkori élményeit. A család egy barátja "szörnyűnek" nevezte ezeket az emlékfelidéző szeánszokat.

Az áldozatot 4 és 13 éves kora között molesztálta a pap, aki egy panzió bentlakásos vendégeként és házitanítóként került vele kapcsolatba. Pszichológusok szerint az elszenvedett bántalmazások hatására a fiatal nő ma agorafóbiában (a nyílt térségektől való félelemben) szenved, továbbá halálosan retteg a tömegközlekedéstől és minden olyan helytől, ahol védtelennek érzi magát.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.