Árpád
-1 °C
9 °C

Kutatják a főrendőr rejtélyes öngyilkosságának okát

2003.05.28. 17:01
Továbbra is keresik a nyomozók a másfél hete öngyilkosságot elkövetett kecskeméti rendőr ezredes, dr. Kecskés Zoltán tettének indítékát. A HavariaPress úgy tudja, hogy a Bács-Kiskun megyei főkapitány gazdasági helyetteséről mindmáig nem derült ki, hogy miért lőtte át a szívét önvédelmi fegyverével. A napokban kihallgatták az ezredes egyik legjobb barátját is, aki feltehetően utolsóként beszélt a férfival, az öngyilkosságot megelőző fél órán belül. Dr. Kastyják János kiskunhalasi ügyvéd korábban alezredesi rendfokozatban Kiskunhalas rendőrkapitánya volt.

Az ügyvéd a hírügynökségnek elmondta, hogy május 18-án, vasárnap kora délután, pár perccel 13 óra után hívta fel telefonon Kecskés. Barátként kereste, nem pedig ügyvédként. A kiskunhalasi férfi elmondása szerint végig azt érezte Kecskés Zoltán hangján a beszélgetés alatt, hogy komoly problémája van az ezredesnek. Dr. Kastyják János hangsúlyozta: semmi elképzelése nincs arra vonatkozóan, hogy miért lehetett öngyilkos a barátja. Arról is csak hallomásból értesült, hogy kora délutáni telefonbeszélgetésüket követően, fél óra múlva az ezredes maga ellen emelte fegyverét.

Dr. Kecskés Zoltánt e hét pénteken, 13 óra 30 perckor búcsúztatják a kecskeméti Köztemetőben. A temetésen katonai szertartás nem lesz, erről az öngyilkosság miatt rendelkezett a Bács-Kiskun megyei rendőrség.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.