Barbra Streisand pert indított egy internetes fotó miatt

MTI
2003.05.31. 22:43
Tízmillió dolláros kártérítési igénnyel pert indított Barbra Streisand világhírű énekes- és színésznő egy Los Angeles-i milliomos környezetvédő ellen, aki a kaliforniai tengerpart védelmére szolgáló kampányát illusztrálandó az énekesnő malibui villájáról készült nagy felbontású fényképet is feltette internetes oldalára. Adelman már jelezte is, hogy a képet nem hajlandó levenni a világhálóról, mert szeretne ott teljes panorámát nyújtani a kaliforniai partvidékről.

Streisand magánéletének megsértésével és személyes biztonságának veszélyeztetésével vádolja Adelmant. A fotón ugyanis kicsiny részletek is jól kivehetők, és ezzel a művésznő jogi képviselője szerint rossz szándékú emberek könnyen visszaélhetnek. Streisand a múltban már kapott fenyegetéseket, és férjével - James Brolinnal - nem utolsó sorban azért költözött a szóban forgó rezidenciára, hogy el tudjon bújni a lesifotósok kamerái elől.

A milliomost már korábban is bírálatok érték, mert egyebek között egy atomerőműről készített fényképet is bemutat, amely az aggódók szerint terroristáknak nyújthat segítséget. Ő azonban azzal védekezik, nem érez rokonszenvet azok iránt, akik úgy gondolják, a tengerpart szépségeit akkor élvezhetik leginkább, ha másokat nem engednek odajutni - jelentette a Reuters hírügynökség.