A héten portyázik a budapesti rendőrség

MTI
2003.07.11. 13:41
Portyára indult Budapesten majdnem száz nyomozó, feladatuk a rablások, betöréses lopások, gépjárműlopások megelőzése és felderítése - közölte a rendőrség az MTI-vel pénteken.

Az akciók hétfőn kezdődtek, s a bűnügyi szolgálat munkatársai az V. kerületben máris több gépkocsi fosztogatókat fogtak el - tájékoztatta közleményben az MTI-t a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Mintegy száz rendőr kisebb csoportokban különböző napszakokban Budapesten civil ruhában vagy rendőrségi mellényben ellenőrzi a szórakozóhelyeket, a kábítószer-terjesztés szempontjából frekventált területeket, a bevásárló központokat, a játéktermeket és a tömegeket vonzó helyeket.

A fokozott közterületi ellenőrzések célja, hogy elfogják a körözött személyeket, a nevelőintézetekből elszökött gyerekeket, valamint a kábítószer-terjesztőket és -fogyasztókat.

Az akciók előzménye: Gergényi Péter dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány a július elsejei kinevezését megelőzően a Fővárosi Közgyűlés előtti meghallgatásán és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) állományának tartott első eligazításán hangsúlyozta, szükségesnek tartja az úgynevezett "nyomozóportyák" ismételt bevezetését.