Szabina
4 °C
12 °C

A héten portyázik a budapesti rendőrség

MTI
2003.07.11. 13:41
Portyára indult Budapesten majdnem száz nyomozó, feladatuk a rablások, betöréses lopások, gépjárműlopások megelőzése és felderítése - közölte a rendőrség az MTI-vel pénteken.

Az akciók hétfőn kezdődtek, s a bűnügyi szolgálat munkatársai az V. kerületben máris több gépkocsi fosztogatókat fogtak el - tájékoztatta közleményben az MTI-t a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Mintegy száz rendőr kisebb csoportokban különböző napszakokban Budapesten civil ruhában vagy rendőrségi mellényben ellenőrzi a szórakozóhelyeket, a kábítószer-terjesztés szempontjából frekventált területeket, a bevásárló központokat, a játéktermeket és a tömegeket vonzó helyeket.

A fokozott közterületi ellenőrzések célja, hogy elfogják a körözött személyeket, a nevelőintézetekből elszökött gyerekeket, valamint a kábítószer-terjesztőket és -fogyasztókat.

Az akciók előzménye: Gergényi Péter dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány a július elsejei kinevezését megelőzően a Fővárosi Közgyűlés előtti meghallgatásán és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) állományának tartott első eligazításán hangsúlyozta, szükségesnek tartja az úgynevezett "nyomozóportyák" ismételt bevezetését.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.