Meghosszabított előzetes a móri rablás gyanúsítottainak

MTI
2003.07.17. 13:54
Ismételten meghosszabbította a móri bankrablás két gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság (FB) csütörtökön - közölte a bíróság sajtótitkársága.

A két gyanúsított, Kaiser Ede Krisztián és Hajdú László ellen nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt folyik nyomozás, mert azzal gyanúsítják őket, hogy összefüggésbe hozhatók a 2002 május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablással.

Az FB sajtótitkárságának munkatársa az MTI érdeklődésére csütörtökön közölte: a gyanúsítottak előzetes letartóztatását szeptember 21-ig hosszabbították meg.

Elmondta: az FB végzése szerint mindkét gyanúsított esetében fennáll az előzetes letartóztatás törvényben felsorolt összes lehetséges oka: a szökés, az elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint az eljárás megnehezítésének veszélye.

Hozzátette: a Kaiser Ede Krisztiánnal kapcsolatos döntést az ügyész tudomásul vette, de a védő és a gyanúsított fellebbezett.

Tájékoztatása szerint Hajdú László esetében a védő és a gyanúsított tudomásul vette a döntést, az ügyész azonban azért fellebbezett, mert az előzetes letartóztatás további indokait is megállapíthatónak látja.

A végzések tehát nem jogerősek, azokról másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla dönt majd.

Kaiser Ede Krisztián és Hajdú László előzetes letartóztatását a bíróság legutóbb március 24-én, négy hónappal hosszabbította meg.

A tavaly júliusban elfogott két férfit a móri bankrablás mellett több bűnüggyel, így egy 2001. decemberben Csepelen elkövetett fegyveres rablással, egy budai bevásárlóközpont pénzváltójának kifosztásával, egy keleti pályaudvari pénzváltó és egy XIII. kerületi pénzszállító kifosztásának kísérletével, valamint egy hegyeshalmi pénzváltó kirablásával gyanúsították meg korábban.

A rendőrség egyesítette a móri bankrablás, valamint a csepeli postarablás és a 2001. szeptemberi budaörsi fegyveres rablás nyomozását, miután mindhárom bűncselekmény elkövetésével Hajdú Lászlót és Kaiser Edét gyanúsítják.