Öngyilkosság a bácsalmási diszkóban

MTI
2003.07.19. 21:47
Lezuhant a bácsalmási művelődési ház kéményéről és életét vesztette egy 16 éves fiú szombaton hajnalban. Kozák Tibor, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság főtanácsosa elmondta: a diszkóban valószínűleg öngyilkosság történt.

A 16 éves fiú egy baráti társasággal szórakozott, majd hajnali 5 óra körül váratlanul kirohant az utcára és mászni kezdett az épület oldalához épített 6-8 méter magas külső kéményre rögzített vaslétrán. A fiút barátai megpróbálták visszatartani, de nem sikerült. Szóltak a bátyjának is, de mire ő odaért már csak egy tompa puffanást hallottak. A fiú lezuhant a kémény tetejéről és olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy mire a mentő a bajai kórházba ért vele, életét vesztette.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság főtanácsosának tájékoztatása szerint a tanúkihallgatások során kiderült: a fiú mielőtt a kéményre mászott volna, SMS üzenetet küldött egy barátnőjének, amelyben azt írta, hogy elege van az életéből. "A barátok tanúvallomásai egybehangzóan azt igazolják, hogy a fiú öngyilkossági szándékkal mászott fel a kéményre" - mondta Kozák Tibor. A boncolás kizárta, hogy bűncselekmény történt volna, az áldozat halálát a zuhanástól keletkezett belső sérülések okozták. A rendőrség államigazgatási eljárásban vizsgálja a halál okát és körülményeit.