Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Ezreket telepítettek ki Kanadában az erdőtűz elől

MTI
2003.08.03. 11:29
Brit Columbia tartományban harmincnyolcezer hektárnyi erdő égett le szombaton. A Sziklás-hegységben a terjedő erdőtüzek pénteken hatvan lakóházat pusztítottak el Barriere városban. A tőle északra fekvő Kamloops városból és környékéről 8500 személyt evakuáltak a tűz elől.

Gordon Campbell tartományi kormányfő szükségállapotot hirdetett a tartomány területének egészére. Mintegy ezer embert telepítettek ki otthonából a szomszédos Alberta tartományban is, ahol összesen negyven tűzvész tombolt szombaton, közülük tizenegy teljesen megfékezhetetlenül.

Hillcrest és Blairmore városokat egy "gigantikus erdőtűz" fenyegeti a hatóságok közleménye szerint. E települések lakói közül ezreket szólítottak fel arra, hogy álljanak készen egy esetleges azonnali evakuálásra.

Brit Columbiában attól tartanak a hatóságok, hogy átterjed a határon az a nagy erdőtűz is, amely a szomszédos USA-államban, Montanában tombol. Itt 9200 hektárnyi erdő vált a lángok martalékává a Glacier Nemzeti Parkban. A mintegy ezer tűzoltónak vasárnap sikerült megakadályoznia, hogy a vészesen közeledő tűz felperzselje West Glacier várost, de a tűzvész továbbra is veszélyes és korán sincs megfékezve. Idaho államban 2200 tűzoltó küzd hét erdőtűzzel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!