Rendőr rabolta ki a utazási irodát Békéscsabán

2003.08.08. 13:08
A városi kapitányság közrendvédelmi rendőre volt az a férfi, aki megpróbált kirabolni egy utazási irodát Békéscsabán. A békési megyeszékhely utazási irodáját korábban már háromszor is megtámadták, a legutóbbi, e hét hétfői rablási kísérlet azonban sikertelen maradt.

A támadó egy harisnyát a fejére húzva, játékpisztollyal akarta kirabolni az irodát. Az alkalmazottak azonban közölték vele, hogy már nincs pénz a kasszában.

A rablással gyanúsított rendőr főtörzsőrmestert csütörtökön este vették őrizetbe, s a városi kapitány pénteken már le is szerelte az egyenruhás testülettől.

A vizsgálat megállapította, hogy a dobozi lakhelyű rendőr mentális okok miatt orvosi kezelésre szorult, emellett anyagi problémái is voltak. Hétfőn is orvoshoz kellett volna mennie, ám ahelyett játéktermeket keresett fel, ahol gyorsan nyakára hágott a pénzének.

Hogy újabb pénzhez jusson, úgy döntött, hogy vesz egy női harisnyát és egy játékpisztolyt, majd felkeresi az utazási irodát.

Az irodában egyébként éppen aznap reggel volt a július 17-i rablás egyik helyszíni szemléje, a tiszthelyettest ezért ez is motiválhatta tettében. A sikertelen rablás után elfutott a helyszínről, s - amint a szemtanúk elmondásából kiderült - feltehetőleg busszal indult Dobozra.

A nyomozók a tanúvallomások alapján már másnapra megállapították, hogy a főtörzsőrmester gyanúsítható a rablással. Elfogni azonban csak csütörtökön sikerült, a férfi ugyanis több napra Budapestre utazott. Az ügy további vizsgálatát a megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal folytatja le.