Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Hazaengedték a kerekegyházi buszbaleset sérültjeit

MTI
2003.08.31. 10:40
Jól van a szombat este Kerekegyháza határában történt buszbaleset 20 sérültje, akik közül 16-ot már hazaengedtek - tájékoztatta az MTI-t a Bács-Kiskun megyei kórház szakorvosa vasárnap.

Az 52-es számú főúton egy tiszakécskei kirándulókat szállító autóbusz és egy üzemanyagot szállító tartálykocsi ütközött össze.

A mentők 13 személyt szállítottak kórházba, de időközben további hét személy jelentkezett a megyei kórház baleseti ambulanciáján.

Gera László, a kórház baleseti osztályának osztályvezető főorvosa elmondta, hogy a megfigyelés és ellátás miatt továbbra is benntartott négy beteg közül kettőnek törése van, egynek agyrázkódása, egynek pedig roncsolásos sebei, de egyikük sincs életveszélyben.

Kitért arra, hogy a mentők által bevitt 13 személy között volt egy kismama is, aki ugyan nem sérült meg, de állapota miatt gondosan megvizsgálták.

"Szerencsére sem a kismamának, sem a magzatának nem történt baja" - mondta a főorvos.

Az 52-es főúton a baleset miatt több órán át tartott a teljes útzár - tudta meg az MTI a rendőrségtől.

Hortobágyi István őrnagy elmondta, hogy az elsődleges vizsgálatok szerint a baleset okozója az üzemanyag-szállító jármű csak könnyebben sérült vezetője, aki körültekintés nélkül kanyarodott ki a főútra az autóbusz elé.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.