Vilma
-7 °C
4 °C

Elérte a keleti partot az Isabel hurrikán

MTI
2003.09.18. 11:11
Elérte helyi idő szerint szerda este az Egyesült Államok keleti partját az Isabel hurrikán, amely hamarosan várhatóan az amerikai főváros körzetén is végigsöpör. A viharos széllel és szakadó esővel járó hurrikánnak egyelőre a pereme ért partot Észak-Carolinánál. Központja 400 kilométerre délkeletre volt a Hatteras-foktól. A partvidék egyre nagyobb részére terjed ki a trópusi vihar - közölte az országos hurrikánközpont.

Fotó: EPA/NOAA
Az előrejelzések szerint a forgószél a partot érést követően északnak indul, végighalad Virgina állam part menti részén és közel 100 kilométeres szelet okoz Washingtonban. George Bush amerikai elnök a hurrikán miatt a tervezettnél egy nappal korábban utazott Camp Davidbe, ahol II. Abdalláh jordániai királlyal találkozik.

A hurrikán a parthoz közeledve egyre veszít erősségéből. Szakértők szerint az Isabel kettes erősségű a hurrikánok romboló erejét mérő Saffir-Simpson skálán. Hatására súlyos károk keletkezhetnek a tengerparti mobil házakban és a háztetőkben, leszakíthatja az elektromos vezetékeket és kidöntött fákkal eltorlaszolhatja az utakat. Meteorológusok az Isabelt kedden még hármas erősségűnek minősítették.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!