Ég az újpalotai piac

2003.09.20. 15:30
Kigyulladt az Újpalotai piac egyik raktárépülete délután - értesült a HavariaPress. A raktár teljes terjedelmében égett. Egyelőre nem tudni mi okozhatta a tüzet, annyi azonban már bizonyos, hogy személyi sérülés nem történt.

Tekintse meg képeinket
Fotó: HavariaPress
Egy szemtanú szerint a hátsó raktárrész füstölt. Lángokat nem látott, csak szürkésfekete füstöt. A rendőrök azonnal lezárták a Páskomliget utcát. A 69-es villamost sem engedik át, mert tűzcsap csak a túloldalon van, és a csöveket átfektetik az úton.

Mintegy negyven tűzoltó hat sugárral körbehatárolta, majd eloltotta a tüzet. Jelenleg ventillátorokkal szellőztetést végeznek. A HavariaPress értesülései szerint az áramtalanítás miatt a hűtőkben tárolt tej és hústermékeket valamint a füsttel közvetlenül érintkező árukat valószínűleg meg kell semmisíteni.

A tűz egy irodában keletkezett a második szinten, majd átterjedt több üzletre és az áruraktárra a külső raktári részen. A tűz mintegy 100-200 négyzetméteren égett, a födémet nem veszélyeztette, így a tűzoltók a tetőn keresztül jutottak be a tűz fészkéhez. A kár az első becslések szerint több tízmillió forint.