Erős földrengés Szibériában

MTI
2003.09.27. 20:07
Erős, a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengés volt szombaton Délnyugat-Szibériában, az orosz-mongol határ közelében, a rengés azonban áldozatokat nem követelt, és jelentős anyagi károk sem keletkeztek, közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A minisztérium novoszibirszki mérőállomásának jelzése szerint a földrengés epicentruma az Altáj-hegység ritkán lakott körzetében volt, az altáji körzet közigazgatási központja, Barnaul városától mintegy 350 kilométerre délre. A rengések érezhetőek voltak több szibériai nagyvárosban, így Novoszibirszkben, Krasznojarszkban, Tomszkban és a térséget nyugatról határoló Kazahsztán egyes vidékein is.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának novoszibirszki és krasznojarszki kirendeltségei egyaránt arról számoltak be, hogy a földmozgás jelentősebb károkat nem okozott, az altáji körzet néhány településről jelezték csupán, hogy néhány épület falain repedések keletkeztek. A minisztérium közlése szerint a mentőcsoportokat, repülőgépeket és helikoptereket ennek ellenére készenlétbe helyezték.