Vétlen autós balesete a 64-es főúton

2003.09.30. 07:50
Egy halálos áldozata és egy súlyos sérültje volt annak a balesetnek, amely hétfő este történt Enyingnél - értesült a HavariaPress.

A Fejér megyei főúton egy enyingi férfi Fiat Ducato-jával Dég irányából Enying felé haladva későn észlelte az előtte lassabban haladó szintén enyingi lakos által vezetett IFA teherautóból és merev vontatórúddal hozzákapcsolt, hatósági jelzés nélküli, elakadásjelző háromszöggel megjelölt, kivilágítatlan járműszerelvényt. Hogy az ütközést elkerülje, kitért a bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy szemből érkező Suzukival.

Az ütközést követően a Fiat a bal oldali forgalmi sávban állt meg, a Suzuki az árokba csúszott. A baleset következtében a Suzuki 27 éves mezőszilasi vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. 25 éves feleségét súlyos, 10 éves gyermeküket könnyű sérüléssel szállították kórházba. A Fiat Ducato vezetője 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A balesethelyszínelés és műszaki mentés idején egy forgalmi sávon haladt a forgalom. A Fiat Ducato vezetője ellen büntetőeljárást indított a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.