Ambrus
-7 °C
3 °C

Pokolgéppel a táskájában sétált a IV. kerületben

2003.10.03. 17:50
Házi készítésű pokolgépet cipelt a táskájában az a férfi, akit emiatt vettek őrizetbe a rendőrök Újpesten. A gyanúsan viselkedő férfit pénteken hajnalban a IV. kerületi Vécsey Károly utcában igazoltatták a rendőrök.

A járőrpárosnak az keltette fel a figyelmét, hogy a hátizsákos férfi őket észlelve zavartan szabadulni próbált a táskájától. A rendőrök átvizsgálták a hátizsákot, amelyben egy házi készítésű robbanó szerkezetet találtak. Őt ezért előállították, majd vele szemben eljárást indítottak.

A tüzetesebb vizsgálat kiderítette, hogy a 45 éves férfi táskájában egy PB-gázpalackból, és több más hozzá szerelt tárgyból álló, házi készítésű szerkezet található. A helyszínre hívott tűzszerészek megállapították, hogy a furcsa eszköz egy gyújtószerkezet, amely önálló robbanásra ugyan nem képes, mivel nincs élesítve, a gázzal együtt azonban robbanást lehet vele előidézni.

Amíg a tűzszerészek hatástalanították a szerkezetet, addig a rendőrség munkatársai kiürítették a közelben található lakóházakat. A férfival szemben közveszélyokozás kísérletének alapos gyanúja miatt, szakértők bevonásával indítottak büntetőeljárást BRFK szervezett bűnözés elleni nyomozói.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.